U trendu

Radonjić: Tražili smo rešenja tokom čitavog meča

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim imao težak meč protiv Armanija i da je milanska ekipa pokazala zašto je jedna od najboljih u Evroligi.

Zvezda je večeraš izgubila od Armanija 63:57 u 24. kolu Evrolige.

„Čestitke Armaniju na pobedi. Bila je to veoma fizički teška utakmica, odbrambeno smo odigrali dobro, ali su oni odigrali bolje od nas na ovom meču. Igrali smo protiv tima koji je pokazao da je jedan od boljih u Evroligi. Pokazali su da mogu da se nadaju i većem uspehu nego što su imali prošle godine kada su igrali na Fajnal foru. Njihov tim je fizički veoma kvalitetan, kroz dobru odbranu su pokazali to“, rekao je Radonjić na konferenciji posle meča.

Mi smo imali težak period da smo imali duži period sa strogim periodom mirovanja i nama je bilo jasno da će se to u jednom trenutku videti, dodao je Radonjić.

„Imamo igrače koji nisu u najboljem fizičkom stanju i one koji nisu u najboljoj formi. Mi i da smo u najboljem mogućem stanju, ritmu i rasporedu, igrali smo protiv ekipe koja je pokazala kvalitet. Oni su pogađali teške šuteve, mi nismo neke koji su i bili lakši od tih njihovih. Tražili smo rešenja tokom čitavog meča, spuštali smo razliku, nismo se predavali, što je za svaku pohvalu, ali nismo uspeli ni da napravimo preokret“, rekao je Radonjić.

„Mislim da smo odbrambeno pokazali da smo na nivou najvišeg kvaliteta u Evropi. Mi i da smo u najboljoj mogućoj formi, bilo bi teško igrati protiv ovakvog tima. Bilo je potrebno da napravimo i korak više da bismo uspeli da napravimo preokret. Falilo nam je boljih odluka, potrošnja je bila ogromna, kao i želja. Mi ćemo da probamo da iz ovog perioda izađemo na najbolji mogući način. Dali smo u ovom trenutku sve od sebe, trudićemo se da budemo bolji“, objasnio je Radinjić.

Ako se malo vratimo, početak utakmice je podsećao na pocetak utakmice protiv Asvela, dodao je.

„Meni kao treneru to jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo stvari koje su atipicxne za nas. Ako pogledamo poluvreme utakmice i rezultat 23:26, teško možemo da govorimo o dobrom napadu”, zaključio je Radonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.