U trendu

Radonjić: Uvek je važno dobro odigrati protiv Partizana

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u žestokom ritmu dočekuje utakmicu protiv Partizana u ABA ligi i da će se truditi da dobro odigra, pošto je uvek važno dobro igrati protiv crno-belih.

„Prvi derbi u ovoj sezoni. Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana. Utakmice protiv Partizana imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u nedelju od 19 časova kao domaćini u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv Partizana, utakmicu osmog kola ABA lige.

Partizan je u regionalnom takmičenju ostvario svih sedam pobeda, a Zvezda ima pobedu manje.

„Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli. Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kome igramo naše mečeve i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa Asvelom, koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama. Pokušali smo da iskoristimo ovo vreme na najbolji način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju“, naveo je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da utakmice protiv Partizana nose posebnu inspiraciju i način igre.

„Oni su ove sezone oformili iskusan stručni štab i sastav, mešavinu mladih talentovanih igrača i iskusnih, čak i onih koji su prošle sezone igrali ‘fajnal-for’ Evrolige i NBA ligu. Imaju dobar start u ABA ligi i skoro odličan u Evrokupu što dovoljno govori kakve su njihove ambicije u ovoj sezoni“, naveo je on.

„Mi smo ponovo u seriji utakmica, odigrali smo tešku sa Asvelom. Imali smo dva dana da se pripremimo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u nedelju pred našim navijačima“, dodao je jedan od najiskusnijih igrača Zvezde.

Posle sastanka bezbednosti tokom nedelje odlučeno je da navijači Partizana ne prisustvuju utakmici.

Klub je apelovao na navijače da dodju ranije, kako se ne bi stvarale gužve na ulazima i da navijaju sportski i korektno za svoj klub, bez ubacivanja predmeta na teren, vredjanja protivnika i aktera meča.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.