U trendu

Ranijeri: Želimo da zadržimo Vardija, ali on se pita

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da klub ima veliku želju da zadrži Džejmija Vardija, ali da će igrač sam doneti odluku da li želi da ostane u klubu.

Prethodnih nedelja, engleski mediji preneli su da je Arsenal aktivirao izlaznu klauzulu vrednu 20 miliona funti i da je londonski klub spreman da ponudi trogodišnji ugovor Vardiju, ali će 29-godišnji napadač odluku saopštiti nakon Evropskog prvenstva.

„Klub i ja imamo veliku želju da zadržimo Vardija. On je odigrao odličnu sezonu i ušao u istoriju kluba. Iz Arsenala su poručili da će isplatiti otkupnu klauzulu, ali Vardi još nije prihvatio ponudu. Od njega sve zavisi i odluka je potpuno njegova“, rekao je Ranijeri za Skaj Italija.

Vardi je prošle sezone sa 24 gola bio jedan od najzaslužnijih igrača Lestera za senzacionalno osvajanje titule Premijer lige, prve u klupskoj istoriji.

Ovaj 29-godišnji napadač je do pre četiri sezone bio potpuno anoniman igrač jer je igrao za niželigaške klubove Flitvud, Halifaks i Stokbridž, ali se posle sjajnih partija našao na spisku Roja Hodžsona za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Do sada je za nacionalni tim upisao osam nastupa uz tri postignuta gola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.