U trendu

Rašović: Prvi trofej nam dao dodatno samopouzdanje

BEOGRAD – Posle osvajanja titule regionalnog šampiona vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

Rival Novobeograđanima u 12. kolu elitnog takmičenja biće splitski Jadran, ekipa koju su nadigrali upravo u finalu Jadranske lige.
Utakmica je na programu u petak na bazenu „11. april“ od 18. 45 sati, a u taboru Novog Beograda nadaju se novoj pobedi nad Splićanima.
„Ova utakmica dolazi u nezgodnom momenat i za nas i za ekipu Jadrana, koja je morala da se vrati u Split i ponovo doputuje u Beograd. Sa druge strane, mi smo sigurno malo opušteniji pošto smo osvojili prvi trofej čime smo skinuli veliki pritisak i teret sa leđa. Ove nedelje smo malo i slavili, ali svakako ćemo pružiti maksimum i potrudiću se da rasteretim ekipu bilo kakvih pritisaka u ovom trenutku. I dalje treba da nastavimo da stasavamo kao tim, a ako momci nastave ovako da izgaraju mislim da će to biti dovoljno da u završetku sezone pokažemo svoje pravo lice“, istakao je trener Novog Beograda Igor Milanović.
Ovo će biti četvrti duel sa Splićanima ove sezone, a Novi Beograd je prethodno zabeležio sve tri pobede:
„Imali smo turbulentnu sezonu u Ligi šampiona i želimo pred samu završnicu uđemo sigurnije i ostvarimo sve pobede do kraja, sigurno ćemo biti silno motivisani. Mislim da su nam se glave već ohladile posle osvajanja trofeja i nadam se da ćemo sada biti najbolji kada bude najpotrebnije. Jadran ne smemo da potcenimo iako imamo pozitivan bilans sa njima ove sezone“, konstatovao je Radomir Drašović.
Najbolji strelac Novog Beograda u ovoj sezoni Strahinja Rašović naglašava da je ovo veoma važan duel za njegov tim u Ligi šampiona:
„Iza nas je osvojen prvi trofej i siguran sam da će nam to dati dodatno samopouzdanje. Mislim da smo svi već fokusirani na taj naredni meč sa Jadranom i nadam se da ćemo odigrati na visokom nivou. Verujem u svoj tim, a svakako ćemo ići na pobedu, jer to se ne dovodi u pitanje“, zaključio je Rašović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.