U trendu

Real i Siti u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su i u revanš utakmicama pobedili Atalantu, odnosno Borusiju Menhengladbah.

Real je, posle 1:0 u prvom meču, večeras na svom terenu slavio sa 3:1.

Strelci za Real bili su Karim Benzema u 34, Serhio Ramos sa penala u 60. i Marko Asensio u 85. minutu, dok je jedini gol za Atalantu postigao Luis Murijel u 83. minutu.

Vodjstvu Reala u 34. minutu prethodila je velika greška golmana Atalante Marka Sportijela koji je loše ispucao loptu i praktično je poklonio Luki Modriću. Hrvatski fudbaler je potom sjajno video Benzemu i proigrao ga, a njemu nije bilo teško da pogodi mrežu.

Real je pobedu i plasman u četvrfinale posle dve sezone najavio u 60. minutu kada je kapiten Reala bio precizan sa bele tačke. Prethodno je Rafael Toloj u kaznenom prostoru oborio Žuniora Vinisijusa.

Atalanta je golom Murijela u 83. minutu iz slobodnog udarca smanjila na 2:1, ali je samo dva minuta kasnije tačku na ovaj meč stavio Asensio posle asistencije Lukasa.

Fudbaleri Mančester sitija su na svom terenu pobedili Menhegladbah sa 2:0, koliko je bilo i u prvom meču, pa je ukupnim rezultatom 4:0 prošao dalje.

Poveo je Siti u 13. minutu golom Kevina De Brujnea. Rijad Marez je asistirao, a De Brujne je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se od prečke odbila u mrežu.

Samo pet minuta kasnije Ilkaj Gundogan je povećao prednost Sitija na 2:0. Fil Foden je pošao kroz sredinu i uputio pravovremen pas prema Gundoganu, koji je izašao sam ispred golmana Zomera i rutinski zatresao mrežu.

Žreb parova četvrfinala i polufinala Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.