U trendu

Rej Alen

Volter Rej Alen (Walter Ray Allen) rođen je 20. jula 1975. godine u Konektikatu. Živeo je u sedmočlanoj porodici koja je uz to bila veoma siromašna.

Po završetku srednje škole, jedva je našao kompaniju za stipendiranje koja mu je pomogla da upiše Univerzitet u Konektikatu 1996. godine. Univerzitet napušta zbog profesionalnog bavljenja košarkom. Do napuštanja koledža, bio je proglašavan za najboljeg igrača na koledžima Amerike.

Započinje karijeru u NBA ligi. Draftovan je od strane kluba „Minnesota Timberwolves“ i odmah je obavljena razmena sa klubom „Milwaukee Bucks“. Godine 2003. prelazi u „Sijetl supersoniks“. Veliki prosek poena po utakmici, ogroman broj asistencija, odlične igre itd. dovele su ga na All Star mečeve 2000, 2001. i 2002. godine. Godine 2001. u finalu je „nadbacao“ našeg Peđu Stojakovića i uzeo pehar za najboljeg šutera trojki (Peđa mu je za to vratio u naredne dve godine).

Bio je u američkoj reprezentaciji, koja je 2000. godine osvojila zlatnu medalju u Sidneju na Olimpijskim igrama. Povrede su ga sprečavale da češće igra za nacionalnu reprezentaciju.

Rej Alen se oprobao i u glumi. Igrao je jednu od glavnih uloga u filmu „He Got Game“, sa Denzelom Vošingtonom. Godine 2004. trebalo bi da se pojavi još jedan film u kojem ima glavnu ulogu – „Harvard Man“.

Ima ćerku, Tijeru, koja živi sa njim u Sijetlu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.