U trendu

Rekordni broj kondoma biće podeljen na ovogodišnjim ZOI

Sa 2.925 sportista iz 92 zemlje, ovogodišnje Zimske olimpijske igre postale su igre sa najvećim brojem učesnika do sada. Međutim, ZOI u Pjongčangu postaće rekorder još po nečemu.

Ove godine će biti podeljeno više kondoma učesnicima nego na bilo kojoj prethodnoj Zimskoj olimpijadi. U pitanju je broj od 110.000 besplatnih kondoma, odnosno više od 37 kondoma po sportisti, čija je cena oko 93.370 dolara, navela je lokalna novinarska agencija, Korea Biomedical Review. Kompanija Barunsengkak je donirala 100.000 kondoma, a korejska asocijacija za prevenciju AIDS-a još 10.000 kondoma.

Foto: kerryank/pixabay.com

Prezervativi su na ovogodišnjoj zimskoj Olimpijadi dostupni u Olimpijskom selu, na stadionima i pred centrima.

Nije novost da se među sportistima tokom igara rađaju strasti i da su im kondomi i te kako potrebni. Ovo pravilo o deljenju besplatnih kondoma nastalo je na letnjim Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, u cilju da se spreči širenje HIV-a. Distribucija besplatnih prezervativa je tokom svake Olimpijade rasla, a na igrama u Riju 2016. godine dostigla je cifru od 450.000 hiljada podeljenih kondoma.

Zanimljivo je i da sportisti vođenje ljubavi ne ograničavaju samo na privatnost svojih soba u olimpijskom selu. Organizatori Olimpijade u Seulu su kondome nalazili i na krovovima zgrada u kojima su sportisti bili smešteni, zbog čega je i MOK zabranio seks na otvorenom. Mada, s obizorm na hladnoću u Pjongčangu, organizatori neće morati da brinu o tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.