U trendu

Revanš košarkaša Partizana Darušafaki u Pioniru

BEOGRAD – Košarkaši Partizana pobedili su večeras Darušafaku sa 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14 ), u četrvtom kolu Top 16 faze Evrokupa u hali „Aleksandar Nikolić“.

Crno-beli sada imaju skor od tri pobede i jednog poraza, dok turski tim ima učinak 2-2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, Novica Veličković ubacio je 11, dok je Nemanja Gordić ubacio jedan manje.

U ekipi Darušafake Džonatan Hamilton sa 17 poena i devet skokova.

Stegnut početak meča obe ekipe doneo je mali broj poena, ali ipak se Darušafaka bolje snašla i prva došla do osetnije prednost.

Crno-beli su se mučili sa šutom, promašili su nekoliko bitnih šuteva, ali su Grodić i Tomas poenima držali priključak crno-belih.

Finiš cetvrtine doneo je bolju realizaciju Partizana, koji je trojkom Trifunovića prišao turskom timu na jedan poen zaostatka.

Prelomni trenutak desio se na startu druge deonice, kada je Partizan serijom 14:0 potpuno neutraslisao gostujući tim, koji je više od pet minuta nije postigao koš.

Mozli, Pejdz, Birčević i Gordić imai su mirnu ruku kada je bilo potrebno, odbrana je odradila svoj posao na pravi način, a prednost iz ovog dela ostala nedostiznna za Darušafaku.

Početak drugog poluvremena doneo je egal igru, Partizan je malo spustio tempo, dok se Darušafaka nije predavala, pa je u odlucucujući deo ušla sa šest poena zaostatka.

Odlucucujućih 10 minuta počelo odličnom odbranom Partizana, a sav posao u defanzivi na pravi način materijalizovali su prvo Gordić trojkom, a potom i Zagorac, koji je posle 10 promašenih šuteva konačno bio precizan.

Crno-beli su ponovo su serijom koseva šokirali gostujući tim, kojem kao i u drugoj deonici šest minuta nisu dozvoli da postigne koš, što je na kraju donelo ubedljivu pobedu izabranicama Andree Trinkijerija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.