U trendu

RFK Grafičar na mapi projekata Evropske unije

BEOGRAD – Seminar u okviru projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” održan je u Doboju, gde su trenerima omladinskih škola RFK Grafičar, FK Maribor, FK Nova Gorica, FK Doboj i FK Pelister predstavljene aktivnosti čiji je cilj revitalizacija obrazovne i pedagoške uloge fudbala kao sporta.

Ovaj projekat realizuje se kroz Erasmus+ program Evropske unije, a u njega je uključeno šest zemalja – Srbija, BiH, Slovenija, Hrvatska, Severna Makedonija i Turska.

„Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat i saradnju sa Razvojnim centrom za mlade iz Beograda, kao i na saradnju sa ostalim klubovima iz regiona sa kojima delimo zajednički cilj; kreiranje zdravog okruženja i pravih vrednosti za buduće generacije. Savremeni fudbal je multi disciplinaran i konstantno napreduje, što predstavlja poseban izazov trenerima mlađih kategorija i zahteva neprekidnu edukaciju. U saradnji sa profesorima sa Univerziteta iz Turske, Srbije i Makedonije, treneri dobijaju nova saznanja iz oblasti psihologije i pedagogije, koja će primenjivati u radu sa mladim igračima“, izjavio je predsednik RFK “Grafičar” Slobodan Govedarica.

Projekat je podržan od strane mnogih afirmisanih fudbalera, koji imaju zavidne nacionalne i internacionalne karijere kao što su Savo Milošević, Edin Džeko, Zoran Tošić, a Zvezdinoj filijali najdraža je podrška kapitena i golmana crveno-belih Milana Borjana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.