U trendu

Risović: Nastavljamo sa započetim u decembru

BEOGRAD – Nastavićemo ono što smo započeli u decembru i nadam se dobrom rezultatu, rekla je gomanka rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović pred mečeve kvalifikacija za EP protiv Švedske.

Rukometašice Srbije okupile su se u EHF nedelji nacionalnih timova i započele pripreme za dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske.

Prvu utakmicu sa Švedskom Srbija će odigrati u Zrenjaninu u četvrtak, 3. marta od 18 sati, a dva dana kasnije ih očekuje gostovanje Švedskoj u Istadu (5. mart, 17 sati).

„Ekipa je ista, vratile su se neke povređene igračice. Nastavićemo ono što smo započeli u decembru i nadam se dobrom rezultatu, očekuje nas dve zaista teške utakmice protiv reprezentacije Švedske. Izuzetno kvalitetna ekipa je u pitanju, ali daćemo sve od sebe i truditi da nastavimo tamo gde smo stali“, rekla je Risović za sajt RS S.

Risović se osvrnula na povratak reprezentativki koje su dugo bile van stroja zbog povreda.

„Značiće nam njihov povratak puno, kako zbog njihove igre tako i zbog atmosfere jer zaista su sjajne devojke. Mislim da smo sad kompletni i nadam se najboljem“, kaže Risović.

Selekcija Švedske je izuzetan protivnik, ali će srpske rukometašice na domaćem terenu pred svojom publikom pokušati da naprave željeni rezultat.

„Igrali smo dosta utakmica u Zrenjaninu i skoro uvek je bila puna hala, tako da će nam sigurno značiti. Selekcija Švedske je ostavila sjajan utisak na poslednjim Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, tako da nam neće biti lako ni malo. Naravno, nećemo odustati, a u nekoj istoriji međusobnih susreta smo imali dobre rezultate, tako da ako se i to gleda mislim da će ovo biti veoma kvalitetni mečevi za gledanje, zaključila je Risović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.