U trendu

Ristić: Verujem da možemo do nove pobede protiv Slovačke

BEOGRAD – Košarkaš Srbije Dušan Ristić rekao je da je tim odigrao dobar meč protiv Slovačke i da je to način na koji treba da igraju i u ponedeljak protiv istog rivala.

Srbija je sinoć u trećem kolu kvalifikacija za Svtesko prvenstvo 2023. godine pobedila Slovačku 75:63, za drugi trijumf u grupi A.

„Bli smo spremni da odigramo dobru utakmicu, Slovačka je pružila više nego dovoljan otpor. Prilično su nas namučili. Iako rezultat govori da je prednost bila komforna, morali smo da igramo jako do poslednje sekunde. Mi smo odigrali solidno, moglo je da bude i bolje, ali treba da budemo zadovoljni pobedom i na ovom temelju gradimo dalju igru“, rekao jeistić novinarima posle meča.

Zajedno sa kapitenom Markom Jagodićem Kuridžom, Ristić je izneo veliki teret pod košem, a srpski centar duel je završio sa 12 poena i osam skokova.

„To je bila naša filozofija, da ih napadnemo u reketu. Odradili smo poprilično dobar posao. Ne znam koliko smo trojki dali, ali imali smo i neke otvorene šuteve spolja. Tu se videla naša raznovrsnost, bilo je i nekih grešaka na koje treba da obratimo pažnju i ispravimo ih, ali smo na kraju zadovoljni onim što smo napravili“.

Srbija i Slovačka već u ponedeljak od 18 sati igraju novi meč u Levicama.

„Njima će ova utakmica dati dodatni motiv da probaju da nas pobede tamo, da odigraju još jače pred svojim navijačima. Sada se mnogo bolje poznajemo, znamo ko šta može da uradi. Treba da poradimo na nekim detaljima, pre svega da bolje sačuvamo njihovog najboljeg igrača Brodzijanskog, koji je u prvom poluvremenu pogotovo odigrao kvalitetno. Ako to ispravimo, verujem da možemo da pobedimo i tamo“, rekao je Ristić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.