U trendu

Rističević: Daću sve od sebe da izborim mesto za Tokio

BEOGRAD – Golman VK Novi Beograd Dimitrije Rističević izjavio je da će dati sve od sebe da izbori mesto u vaterpolo reprezentaciji Srbije za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Rističević je već drugu sezonu na golu vaterpolista Novog Beograda, u koji je došao 2019. iz italijanske Katanije.

„Najlepše je igrati kod kuće, meni Beograd prija. I kada sam igrao u Partizanu, mislim da sam pružao i da sada pružam mnogo bolje partije nego kad sam bio preko. To je i do sistema i od mentaliteta ekipa. Prezadovoljan sam u Novom Beogradu, imam od koga da učim, odlične saigrače, trenera Vujasinovića, tu je i Aleksandar Ćirić… Ovde se super osećam“, rekao je Rističević za Tanjug.

U najjačem izdanju srpske vaterpolo lige u poslednjih nekoliko godina, izabranici Vladimira Vujasinovića trenutno su lideri na tabeli Superlige sa osam pobeda i jednim remijem.

„Veoma mi je drago što se vaterpolo vraća u Srbiju. Mislim da će sledeće godine liga biti još jača, da će se klubovi pojačati, da će imati još bitniju ulogu u Evropi i da će igrati Ligu šampiona. To me raduje i zbog svog napretka, ali napretka mlađih igrača i reperezentacije“, kaže 28-godišnji Rističević.

Novi Beograd ostao je bez trofeja u Kupu Srbije, kada je u polufinalu izgubio od Radničkog iz Kragujevca, ali je izboren plasman u osminu finala LEN Kup, gde će im rival biti grčki Vuljagmeni.

„Zahvalan sam klubu što igramo na više frontova i što ću imati dosta odigranih utakmica. Izborili smo Evropu, čeka nas osmina finala protiv grčkog Vuljagmenija. Sa većim brojem utakmica, meni raste samopouzadanje i spremno ću dočekati leto i pripreme reprezentacije za Olimpijske igre. Tome se nadam i mislim da mogu da izborim mesto u prvih 13“, rekao je Rističević.

U pandemijskoj 2020. godini bivši član Partizana i Marseja ističe da mu je najteže pala monotonija, ali i da je naučio da je život nepredvidiv, da u sedam dana može da stane svet i da iz svakog trenutka treba izvući maksimum.

„Zdrvalje na prvom mestu. Voleo bih da uzmemo titulu, da u Evropi guramo još dalje. Što se tiče reprezentacije, daću sve od sebe da izborim mesto za Olimpijske igre. Ako se to ne desi, idemo dalje“, zaključio je Rističević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.