Rivaldo

Popularni fudbaler, Rivaldo Vitor Borba Ferreira Victor, rođen je u Brazilu 19. aprila 1972. godine. Rivaldo je počeo da se bavi fudbalom još pre osnovne škole, a pre nego što je otišao iz Brazila u Evropu, igrao je u pet nacionalnih klubova: Paulista, Santa Kruz, Mogi Mirin, Korintias i Palmeiras.

U početku je bio sučen sa velikim problemima zbog siromaštva u kom je živeo. Veliku krizu imao je 1989. godine, kada je, uprkos smrti svoga oca i još većem siromaštvu, ipak nastavio da se bavi fudbalom. Tih godina je ponekad morao da pešači i po 15 kilometara do stadiona na kom je trenirao, jer nije imao novca za autobus.

Najveće uspehe u Brazilu imao je u klubovima Korintias i Palmeiras. Odlične igre u ovim klubovima otvorile su mu vrata za Evropu. Prelazi u španski Deportivo, za tada rekordnih 12 miliona maraka. Dobre igre u ovom klubu omogućile su mu da pređe u Barselonu za 24 miliona maraka. Od 2002. godine igra u italijanskom Milanu.

U reprezentaciji Brazila igra od 1993. godine, mada nije igrao na Svetskom prvenstvu 1994. godine. Ipak, sa nacionalnom selekcijom osvojio je Svetsko prvenstvo 2002. godine. Sa Barselonom je osvojio duplu krunu Španskog prvenstva i bio je najbolji evropski igrač 1999. godine. Danas kaže da mu je cilj da sa Milanom osvoji Svetki klupski kup, jer je to njegova jedina neispunjena želja.

Korpulentni Brazilac je igrač sredine terena, ali sa velikim zadacima u napadu, koje vrlo uspešno obavlja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.