U trendu

Roberto Karlos

Roberto Karlos da Silva (Roberto Carlos Da Silva), poznati brazilski fudbaler, rođen je 10. aprila 1973. godine u gradu Garsa. Kao i većina fudbalera, veoma rano je počeo da se bavi ovim sportom i iskazao izrazit talenat.

Već pri kraju osnovne škole dobio je stipendiju od lokalnog fudbalskog kluba. Kao srednjoškolac je počeo da igra za jedan od najpoznatijih brazilskih klubova, Palmeiras. Posle nekoliko uspešnih sezona u ovom klubu, seli se u Italiju, gde potpisuje ugovor sa Interom iz Milana. Ni u ovom klubu nije proveo puno vremena, pošto ga je kupio španski kraljevski klub, Real Madrid. U ovom klubu igra i danas, a u proteklih nekoliko godina sa njim je osvojio Evropski kup i dve titule španskog nacionalnog prvaka.

Omaleni Brazilac (visok je samo 168 cm) osvojio je sa nacionalnom reprezentacijom dve titule svetskog šampiona. Iako ima ulogu igrača odbrane, poznat je po svojim strahovito jakim udarcima na gol protivnika. Vrlo često je postizao pobedonosne golove za ekipe u kojima je igrao, i to najčešće iz slobodnih udaraca.

Svoju uspešnu karijeru dobro je unovčio, kako preko transfera, tako i učestvovanjem u velikom broju reklama za sportsku opremu.

Već nekoliko godina živi u Madridu sa suprugom i dvoje dece. Brazilska udruženja za zaštitu fudbalera trude se da ga, kao i mnoge druge kvalitetne brazilske fudbalere, vrate u nacionalno prvenstvo, jer smatraju da je evropski fudbal „prljav i grub“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.