U trendu

Rozberg: Sve je relativno zbog dešavanja u Parizu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, ali da je sve relativno zbog dešavanja u Parizu, gde je u terorističkim napadaima ubijeno 129 ljudi, a više od 350 povređeno.

Rozberg je pobedio u trci na stazi Interlagos i ostvario petu pobedu u sezoni a 13. u karijeri. On je krenuo sa pol pozicije i bez većih problema sačuvao vođstvo ispred klupskog kolege, svetskog šampiona Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela iz Ferarija.

„Ovo je bio sjajan vikend za mene, ali sve je relativno zbog deÅ¡avanja u Parizu. Luis je odlično pretio, ali uspeo sam da kontroliÅ¡em brzinu. On je imao zaostatak zbog degradacije guma i to joÅ¡ jednom pokazuje da je vaÅŸno voditi računa o gumama“, rekao je Rozberg posle trke.

Pobeda u Brazilu je druga uzastopna za Rozberga, a oba puta bio je ispred Hamiltona.

„Radim kao Å¡to sam radio na početku sezone. Nemam objaÅ¡njenje zbog čega pobede sada dolaze, ali ÅŸelim tako da nastavim“, rekao je nemački vozač.

Hamilton je rekao da je imao problema sa gumama, ali i da je bilo pomalo dosadno voziti bez preticanja.

„Imao sam dobru brzinu, ali ovde nisam mogao da pretičem. Bio sam iza Nika i zaglavljen u saobraćaju na stazi i to mi je ubilo gume. Krivo mi je poÅ¡to je ovo zaista sjajna staza, ali tokom trke ne moÅŸete da priđete dovoljno blizu i pretičete. Ne znam da li je neko drugi to uspeo“, rekao je trostruki svetski Å¡ampion.

„Bilo bi dobro kada bi ovde moglo da se pretiče. Tu sam da se trkam, a kada obojica imate isti redosled i ako imate i druge strategije, moÅŸete da rizikujete. Danas nisam mogao da priđem dovoljno blizu, Niko je obavio fantastičan posao“, dodao je Hamilton.

Fetel je priznao da su vozači Mercedesa bili brşi.

„U jednom trenutku sam mislio da moÅŸemo da budemo blizu njih, ali onda su se oni odvojili. Mislim da moramo da priznamo da su bili brÅŸi. Ali, mi smo im se u Brazilu primakli po pitanju brzine nego u prethodnim trkama“, rekao je četvorostruki svetski prvak.

Poslednja trka u šampionatu Formule 1 voziće se 29. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.