U trendu

Rumenige napušta Bajern krajem meseca

MINHEN – Predsednik Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige odlučio je da napusti tu dužnost na kraju juna, šest mesec ranije nego što je to planirano, saopštio je nemački šampion.

„Izuzetno uspešna era u Bajernu dolazi kraju. Na njegov lični zahtev, Karl Hajnc Rumenige povlači se sa dužnosti predsednika 30. juna 2021“, stoji u saopštenju Bajerna.

Proslavljeni napadač Bajerna i nemačke reprezentacije tako će prekinuti svoju saradnju sa klubom u kom se u raznim ulogama nalazio od 1974. godine, a njega će na mestu predsednika zameniti još jedan proslavljeni igrač tog kluba i reprezentacije Oliver Kan.

„Strateški, ovo je logičnije vreme za ovakvu odluku. Završava se fiskalna godina, a dolazi i novi trenerski tim. Odlazim zadovoljan i ponosan što ostavljam klub u dobrom stanju kako na sportskom nivou tako i na finansijskom i strukturalnom“, objavio je Rumenige.

On je na mestu predsednika Bajerna bio od 2002. godine i tom razdoblju klub osvojio 14 od mogućih 19 titula šampiona Nemačke i dve Lige šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.