U trendu

Rus za deset dana zaradio više nego za deset godina karijere (foto)

Ruski teniser Aslan Karacev je za nestvarnih nedelju i po dana na Australijan openu zaradio 662.696 dolara – više nego za celu karijeru.

Taj podatak ne bi bio toliko fascinantan da Karacev nema 27 godina i na ATP turu se takmiči već skoro deset godina.

Polufinalistima Australijan opena, do kojeg je Rus došao pobedom nad Grigorom Dimitrovim, prema nagradnom fondu, pripada 662.696 dolara, a trenutno 114. teniser sveta je do dolaska u Melburn zaradio ukupno 618.354.

Momak iz Vladikavkaza tokom prethodnih deset dana igra turnir za pamćenje, pošto se plasirao u polufinale prvog Grend slema sezone, nakon što je sredinom januara uspeo da prođe kvalifikacije.

On ne samo da nikada ranije nije došao ovoliko daleko na jednom turniru ove kategorije, već je ove godine prvi put u karijeri uopšte uspeo da se plasira u glavni žreb nekog Slema.

Ukoliko Aslan uspe da napravi još jednu senzaciju i izbaci Novaka Đokovića, plasman u finale će mu doneti ukupno 1.164.600 američkih novčanica, što bi bilo skoro duplo više od onoga što je zaradio u karijeri.

Karacevu prethodnih nedelju i po dana nije donelo samo novac, već prestiž i renking, pa se na ATP rang listi, koja će se osvežiti u ponedeljak, popeo na 42. poziciju.

Malo verovatna pobeda protiv Novaka bi mu i tu donela novi skok, odnosno plasman na 14. mesto na svetu. Ipak, srpski teniser je i pored izvanredne forme Rusa apsolutni favorit u meču.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.