U trendu

Ruse čeka pakao „Marakane“: Izgaraćemo do pobede

Na stadionu „Rajko Mitić“, večeras u 21 sat fudbaleri Crvene Zvezde dočekaće ruski Krasnodar u revanš meču za plasman u Ligu Evrope, posle poraza 3:2 u prvom duelu.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je svestan ogromne važnosti revanš meča protiv Krasnodara za plasman u Ligu Evrope i da očekuje da se njegovi fudbaleri izbore sa pritiskom i posle decenije obezbede mesto u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

„Znamo da su očekivanja velika, spremni smo na sve. Ipak čekamo meč kao i svaki drugi, igramo protiv kvalitetnog tima i svi igrači su motivisani. Želimo da pružimo dobru partiju i prođemo dalje, tražim od mojih igrača da se bore i budu ono što jesu“, rekao je Milojević juče na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Kako je naglasio, crveno-beli nemaju razloga da se plaše Krasnodara, iako postoji respekt prema protvniku.

„Puna „Marakana“ daje vetar u leđa celom timu, a mi ćemo da izgaramo. Svaki detalj može da odluči, jedan aut ili dekocentracija, fokus mora da bude od prvog do 90 minuta“.

Milojević ne želi velike reči i obećanja, osim da će srpski vicešampion pruži maksimum.

„Nisam populista, izbegavam velike reči. Volim da napravim nešto, a drugi da pričaju. Ovakav događaj nas tera da budemo još bolji. Pritisak uvek postoji, u velikom smo klubu, imamo velike ambicije i u ovom poslu tako mora da bude. Igrači se po tome razlikuju, neki ne mogu da se nose sa tim, a moji igrači moraju“.

Nastup levog beka Milana Rodića protiv Krasnodara i dalje je neizvestan, praktično će tako biti sve do pred početak meča, dok Damjan Le Talek zbog suspenzije neće biti u sastavu.

„Videćemo kakva će biti situacija oko Rodića, bez obzira na važnost utakmice mi smo ljudi. Želim da zaštitim svoje igrače. Da li je Rodić spreman? I jeste i nije“, naveo je trener Zvezde.

Milojević nije hteo da se bavi žalbom Rusa u UEFA na travnatu podlogu stadiona Rajko Mitić, istakavši da je skoncentrisan na svoj tim.

„Došla je do mene ta informacija, ali ne želim da razmišljam o tome. Ne bavim se takvim stvarima, već mojim timom. Ne dotiče me“, zaključio je Milojević.

Iz Crvene zvezde su potvrdili da su iz Krasnodara imali primedbe na teren, ali da ne očekuju problem oko toga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.