U trendu

Ruski stručnjak Jaruškin na klupi hokejaša Partizana

BEOGRAD – Rus Aleksej Jaruškin novi je trener hokejaša Partizana, saopštili su danas crno-beli.

Kako se navodi, hokejaški klub Partizan za narednu sezonu angažovao je renomiranog ruskog trenera iz Moskve koji će raditi sa svim selekcijama kluba.

U trenerskoj karijeri koju je Jaruškin započeo 2008. godine, vodio je najznačajnije ruske klubove u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Dugo je bio trener u školi hokeja slavnog moskovskog CSKA, a radio je i kao glavni trener u KHL profesionalnoj ligi, kao i u MHL i VHL ligi, predvodeći ekipe Spartaka iz Moskve, SKA iz Sankt Peterburga, Viteza i Buran Voronjeza.

„Za mene ovo nije izazov, već prosto posao koji treba da radim. Moj osnovni zadatak je da srpskim hokejašima i trenerima prenesem znanje i bogato iskustvo koje sam stekao radeći u Rusiji. Znam da je hokej u Srbiji nekada bio na višem nivou nego danas. Naš cilj je da kroz naporan rad budemo konkurentni u svim takmičenjima i osvajamo trofeje. Insistiram na disciplini i dobrom klizanju. Pokušaću da unesem u rad ono što su mene učili u detinjstvu, ruske hokejške tradicije i sistem rada koji se primenjuje u ruskim klubovima“ , rekao je Jaruškin na predstavljanju u ledenoj dvorani Pionir u Beogradu.

Direktor hokejaškog kluba Partizan Aleksandar Jakovljević ističe da se dovođenjem Jaruškina nastavlja sa unapređivanjem rada u klubu sa željom da Partizan u godinama koje dolaze bude među najboljima u region.

“U Srbiji smo imali prilike da gledamo na ledu brojne inostrane igrače, ali Aleksej Jaruškin je sigurno najveće trenersko ime koje se pojavilo ovde. Kada smo ga kontakrirali bio je oduševljen idejom da dođe u Srbiju i pomogne nam da podignemo kvalitet hokeja na viši nivo. U Partizanu na dolazak Jaruškina gledamo kao na dugoročan projekat, jer je planirano da radi sa svim selekcijama kluba. Svesni smo da je srpski hokej u svakom pogledu daleko iza ruskog, od tradicije, kvaliteta igrača i uslova za rad, ali verujemo da je ovo pravi korak za klub koji će doneti željene rezultate“ – kaže Jakovljević.

Jaruškin ima i reprezentativnog iskustva, pošto je bio asistent selektora u reprezentaciji Rusije do 17 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.