U trendu

Rvač Arsalan osvojio bronzu za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Reprezentativac Srbije u rvanju Ali Arsalan osvojio je danas bronzanu medalju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 72 kilograma na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je pobedio Pavela Puklaveca iz Hrvatske sa 6:1.

Selektor Srbije Milorad Dokmanac rekao je da je Srbija na takmičenju u Budimpešti pokazala da je zemlja u kojoj se ozbiljno i profesionalno pristupa rvanju, gradeći šampione.

„Verujte da je ovo izuzetno težak sport, tako da je svaka medalja koju osvojimo vredna ozbiljnog divljenja. Takodje, stalno napredujemo i usavršavamo treninge i pripreme i siguran sam da nas u narednom periodu čekaju fenomenalni rezultati. Bravo za sve srpske rvače koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu, a posebne pohvale za Alija“, naveo je.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je zadovoljan rezultatima srpskih predstavnika na takmičenju u Budimpešti i da će Savez nastaviti da radi na podizanju rvanja u Srbiji.

„Svaka medalja je potvrda kvalitetnog treninga, neprekidnog rada i zalaganja, posvećenosti rvača i tima. Upravo na ovakvim takmičenjima, posebno kada je konkurencija jaka, vidite koliko ovaj sport gradi snažne, fokusirane i taktički usmerene sportiste, izgradjene ličnosti koje su spremne da se suoče i pobede svaki izazov“, naveo je Trajković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar