U trendu

Rvačka reprezentacija Srbije učestvuje na turniru u Danskoj

NIKEBING FALSTER – Rvačka seniorska reprezentacija Srbije predstojećeg vikenda učestvovaće na međunarodnom turniru „Tor masters 2023“ u Danskoj.

Na turniru Srbiju će predstavljati Georg Tibilov (60 kg), Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Sebastijan Nađ (67 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Aleksa Ilić (77 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg), Žarko Dickov (87 kg) i Boris Petrušić (130 kg).

Trener u stručnom štabu Srbije Vojislav Trajković istakao je da je ovo takmičenje od izuzetnog značaja za rvače.

„Turnir u Danskoj biće generalna proba pred Evropsko prvenstvo koje se od 17. do 23. aprila održava u Zagrebu. Takođe, za naše najbolje rvače braću Nemeš, Datunašvilija i Nađa ovo će biti prvo takmičenje u ovoj godini. Ono u šta smo sigurni je da smo odradili izvanredan pripremni period, Rvački savez Srbije omogućio je vrhunske uslove za rad, a ovo će biti sjajna prilika da vidimo u kakvoj formi se nalaze naši reprezentativci, kako bismo imali smernice šta je ono što još treba da popravimo do početka kontinentalnog šampionata“, zaključio je Trajković.

Po završetku turnira u Danskoj, reprezentacija Srbije odlazi u Poreč, gde će boraviti do 7. aprila i obaviti završnu fazu priprema pred Evropsko prvenstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.