U trendu

S Federerom je gotovo, Đoković sada ima novi cilj

Trener najboljeg tenisera sveta, Goran Ivanišević, otkrio je da bi Novak Đoković do kraja godine mogao da cilja obaranje rekorda Štefi Graf po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste (372), ali da će to da zavisi od njegovog zdravlja.

Nijedan teniser nije proveo više nedelja na vrhu svetske rang liste, nego što je to Novak Đoković koji je nedavno nadmašio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja.

Sam Đoković je rekao da će redukovati svoj raspored nastupa na turnirima u narednom periodu, kako bi se fokusirao na Grend slemove, a njegov trener, Goran Ivanišević, veruje da je svakako moguće da za oko godinu padne i opšti rekord u tenisu koji drži nemačka teniserka Štefi Graf.

„Ukoliko bude zdrav, ako mu um bude čist onako kako je bio tokom Australijan opena, i ako bude znao šta želi, samo nebo je granica“, rekao je Ivanišević za teniski podkast Đokovića.

„Kao što sam već rekao, Štefi Graf i njene 372 nedelje… Znate, sve je moguće. Najvažnije je da je (Đoković) zdrav, pa ćemo videti šta će se desiti“, dodao je on.

Najbliži Novakovoj poziciji na ATP listi je ruski teniser Danil Medvedev, koji je takođe izjavio da veruje kako je Srbin sposoban da obori i rekord Grafove.

„Kao prvo, ovo je neverovatno postignuće. Način na koji Novak igra, definitivno je sposoban da stigne do 400. nedelje na vrhu. Mi ćemo se svakako potruditi da mu to ne dozvolimo“, rekao je drugi teniser sveta.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.