U trendu

Sabalenka u Melburnu osvojila prvu grend slem titulu u karijeri

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je danas prvu grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu posle preokreta pobedila Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 4:6, 6:3, 6:4.

Peta teniserka sveta je protiv prošlogodišnje šampionke Vimbldona i 25. na WTA listi slavila posle dva sata i 28 minuta igre.

Sabalenka je osvojila 12. titulu u karijeri, dok Ribakina nije uspela da podigne svoj četvrti trofej.

Beloruskinja je ovom pobedom, takođe, produžila svoj pobednički niz na početku 2023. godine na 11 mečeva, s tim da je u prethodnih deset osvojila svih 20 setova.

Ribakina je prva stigla do brejka na meču i povela sa 3:1, ali je Sabalenka uspela da se vrati i izjednači na 4:4. Međutim, već u narednom gemu Ribakina je ponovo oduzela servis protivnici nakon čega je u desetom gemu iskoristila prvu set loptu.

Sabalenka je uzvratila u drugom setu. Napravila je brejk u četvrtom gemu i tu prednost je sačuvala do kraja za 1:1 u setovima.

U trećem setu su teniserke bile sigurne na svoj servis do sedmog gema kada je Sabalenka napravila odlučujući brejk na meču. Ona je potom u desetom gemu spasila jednu brejk loptu, propustila tri meč lopte, ali je realizovala četvrtu koja joj je donela najveći trofej u karijeri.

Sabalenka će se u ponedeljak vratiti na drugo mesto na WTA listi, što joj je najbolji plasman u karijeri, dok će se Ribakina popeti na desetu poziciju, što je takođe i njen najbolji plasman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar