U trendu

Sabo: Blagi smo favoriti, ako prođemo, biću zadovoljan

BAČKA TOPOLA – Trener fudbalera TSC-a Zoltan Sabo rekao je da moldavski Petrokob Hinčesti, rival njegovog tima u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, nije za potcenjivanje.

„Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li sam zadovoljan žrebom, voleo bih da smo domaćini, ali šta da se radi. Ako prođemo, biću zadovoljan“, rekao je Sabo posle žreba.

Prema njegovoj oceni, možda se ekipi TSC-a može pripisati uloga blagog favorita.

„Ipak, igramo u gostima, tako da mi ta činjenica ne dozvoljava da kažem da smo izraziti favoriti. Iz nekog generalnog poređenja moldavskog i srpskog fudbala, proizilazi ta ocena da smo favoriti“, rekao je on.

Sabo je dodao da je i kao igrač igrao mnogo evropskih utakmica, da je i kao trener učestvovao u takvim duelima, te je svestan da je domaćinstvo veoma značajno i da je to što TSC igra u gostima otežavajuća okolnost.

„Videćemo još, verujem da ćemo u narednim danima znati da li će se igrati u Moldaviji ili na neutralnom terenu, zbog situacije sa pandemijom“, rekao je Sabo i dodao i da će forma ekipe biti tempirana u odnosu na evropsko takmičenje.

„Kada smo videli raspored našeg prvenstva, tempirali smo da do te prve evropske utakmice uđemo u neku optimalnu formu. Imamo još dve prvenstvene utakmice do tada, nadam se da će biti još bolje nego što je bilo u prvim utakmicama, u kojima smo odlično startovali. Naredne dve utakmice Superlige, u Bačkoj Palanci i kod kuće protiv Metalca iskoristićemo da se što bolje uigramo za tu prvu utakmici u Evropi“, zaključio je Sabo.

FK TSC je prošlu sezonu, kao debitant završio na četvrtom mestu na tabeli Superlige i tako prvi put izborio plasman u evropsko takmičenje.

U tom istorijskom duelu za klub, generalni direktor FK TSC Sabolč Palađi veruje da mogu do pobede svojim napadačkim stilom, kako igraju i u Superligi.

„Mi se nadamo pobedi, želimo da igramo našu napadačku igru, da dominiramo i da tako dođemo do sledećeg kola“, rekao je Palađi, koji se odmah posle žreba posvetio prikupljanju informacija o protivniku sa kojim bi trebalo da igra 27. avgusta.

Palađi je precizirao da će u narednim danima biti poznato gde će se meč igrati, s obzirom na to da moldavska ekipa, kao domaćin odlučen žrebom, ima 24 sata da odgovori UEFA.

„Nakon toga, UEFA će odrediti gde će se igrati meč“, kazao je Palađi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar