U trendu

Šakota: Makabi u dobrom trenutku, ali imamo naše adute

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio da protiv Makabija u 28. kolu Evrolige očekuje zanimljiv susret protiv ekipe koja je pravljena za visok plasman.

Zvezda je sinoć poražena od Fenerbahčea u Istanbulu 66:63, dok je Makabi u Tel Avivu bio bolji od Efesa 77:75 i prekinuo seriju od 11 pobeda lidera na tabeli.

„Vidi se da je Makabi u dobrom trenutku, imaju svoj način igre. Izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično Efesu sa puno bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je fajnl-for. Biće to zanimljiv duel, naša publika ce videti i jednu buduću zvezdu, sina našeg nekadašnjeg igrača Zufera Avdije (Dani Avdija prim.aut). I mi imamo naše ciljeve i adute, očekujem dobru utakmicu“, rekao je Šakota za klupski sajt.

Šakota ponovo neće moći da računa na Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, a tom spisku pridružio se i Marko Jagodić-Kuridža, koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom.

Zbog svega toga, Zvezdin košarkaš Dejan Davidovac očekuje tešku utakmicu.

„Ko god da je protivnik, kada je dupli program, druga utakmica je vrlo specificna i posebno teška. Makabi ove sezone igra izvanredno, imaju 19 pobeda i pokazali su da imaju odličan tim. Igraju brzo, sa mnogo skokova, postižu mnogo poena iz tranzicije. U sredu su pobedili ekipu Efesa i u Beograd stižu sa mnogo samopouzdanja. Neće nam biti lako, imamo i nekoliko igrača koji su povređeni, a znače mnogo za našu igr, rekao je Davidovac.

Utakmica između Crvene zvezde i Makabija igra se sutra od 19 sati u „Štark Areni“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar