U trendu

Šale na račun Đokovića zbog detalja na prazničnoj trpezi ne prestaju (foto)

Novak Đoković objavio je fotografiju praznične trpeze iz svog porodičnog doma zbog čega je postao predmet šale među korisnicima na društvenim mrežama.

Naime, mnogi su uočili božićnu česnicu na stolu u koju se stavlja novčić na Badnje veče i dobili inspiraciju za brojne šale.

„I česnicu Jeca Đoković sprema, al’ glutena tamo nema“, „Gluten se rodi, vaistinu se rodi“, „Predviđam za koju godinu hologram česnice i biljnu zamenu za pečenicu“, „Plećka je verovatno od avokada“, samo su neki od komentara na Instagramu.

Inače, Novak Đoković i njegova supruga Jelena već su godinama zagovornici bezglutenske i biljne ishrane.

„Hranim se na biljnoj bazi već godinama. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se brzo oporavljam. Nemam više alergija koje sam imao“, rekao je jednom prilikom Novak.

U jednom intervjuu za Forbs Đoković je priznao da povremeno u svoj jelovnik uključuje ribu, ali da ishranu pokušava da bazira isključivo na biljnim namirnicama.

„Svesniji sam svog tela na terenu. Oprezniji. Uklonio sam toksine iz organizma, a s njima i upale koje su imale veze s količinom energije. Kad ste na terenu i igrate tri, četiri ili pet sati, potrebno vam je pravo gorivo. Za mene je to gorivo na biljnoj bazi“, tvrdio je tada najbolji teniser sveta.

Novak je 2016. godine u Monte Karlu otvorio i veganski restoran.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.