U trendu

Šampionat Srbije u triatlonu na Srebrnom jezeru

BEOGRAD – Drugo takmičenje u šampionatu Srbije u trtiatlonu ove sezone održaće se u nedelju, 12. juna, na Srebrnom jezeru, uz učešće više od 200 takmičara iz osam zemalja.

Organizatori takmičenja na olimpijskoj distanci, u formatu 1,5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja su Sportsko udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Opštine Veliko Gradište i Sportskog saveza Velikog Gradišta.

„Triatlon u Srbiji i na Balkanu neprestano raste i dobija na popularnosti i dimenzijama, što nas koji smo pregaoci ovog sporta, njegovi neimari na našim prostorima, veoma raduje i ukazuje nam da smo na pravom putu i daje nam konstantno novu dozu motivacije da nastavimo sa misijom. Treći put predstavićemo se na Srebrnom jezeru, u prelepoj srpskoj oazi gde su uslovi za naše trke fantastični i inspirativni. Nakon sjajne trke koju smo imali u Beogradu 21. maja, sledi prava poslastica na jezeru kraj Dunava, a sezonu ćemo zatvoriti 18. septembra trkom godine „11Tri Belgrade“ šampionatom Srbije u poludistanci, koja se sastoji od 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21,1 km trčanja i gde očekujemo više od 500 takmičara“, izjavio je predsednik „Udruženja 11Tri“ Darko Savić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar