U trendu

San Antonio i Atlanta lako do vodjstva od 2:0

Košarkaši San Antonija i Atlante poveli su sa po 2:0 u serijama prve runde plej-ofa NBA lige, pošto su u noći izmedju utorka i srede pobedili Memfis, odnosno Boston.

San Antonio je na svom terenu s 94:68 pobedio oslabljeni Memfis i došao do prednosti od 2:0 u Zapadnoj konferenciji, dok je Atlanta u Istočnoj do druge pobede stigla trijumfom od 89:72.

Košarkaše San Antonija je do pobede predvodio Pol Mils sa 16 poena, Kavai Lenard postigao je 13, a po 10 su dodali Lamarkus Oldridž i Kevin Martin. Srpski košarkaš Boban Marjanović je za šest i po minuta na parketu postigao četiri poena, uz dva skoka.

S druge strane, u ekipi Memfisa najefikasniji je bio Toni Alen s 12 poena, a jedan menje postigao je Zek Rendolf. Njih dvojica bili su jedini dvocifreni u ekipi Memfisa.

Memfis je sinoćnim porazom postavio novi negativan rekord franšize po broju postignutih poena. Oni su oborili prethodni rekord iz 2004. godine, kada su u plej-ofu protiv istog protivnika postigli samo 70 poena.

Naredni meč igraće se za tri dana, a Memfis će biti domaćin San Antoniju.

Atlanta je u sinoćnoj utakmici, za razliku od prvog meča, lako došla do pobede, do koje su ih predvodili Al Horford i Kajl Korver sa po 17 poena. Korver je pored toga imao i sedam skokova, uz dve asistencije.

U ekipi Bostona istakao se Ajzea Tomas sa 16 poena, 14 je postigao Amir Džonson, a Evan Tarner dodao je 12.

Serija se sada seli u Boston, koji će za tri dana dočekati Atlantu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar