U trendu

Sari: Nedostaje mi Italija

Trener fudbalera Čelsija Mauricio Sari rekao je da mu nedostaje Italija, posle spekulacija da bi mogao da preuzme Juventus.

Sari je prošlog leta iz Napolija prešao u Čelsi, ali se tokom drugog dela sezone stalno spekulisalo o njegovom odlasku sa Stamford Bridža.

Predvodio je ekipu do trećeg mesta u Premijer ligi, finala Liga kupa i trofeja u Ligi Evropa.

„Za nas Italijane, zov doma je jak. Osećam da nešto nedostaje. Ovo je bila teška godina. Počinjem da osećam težinu udaljenih prijatelja i starih roditelja koje jedva vidjam. Ali, u ovim godinama, donosim samo profesionalne odluke. Neću moći da radim za 20 godina. To je težak posao, klupa“, rekao je Sari, preneli su britanski mediji.

Sari (60) je od 2015. do 2018. godine bio trener Napolija, a naveo je da se njegova veza sa navijačima neće promeniti, čak i ako postane trener rivalskog kluba Juventusa.

„Napolitanci znaju koliko ih volim. Prošle godine sam odlučio da odem u inostranstvo da ne bih preuzeo italijansku ekipu. Naša veza se neće promeniti. Kada ste tamo lojalnost je 110 odsto. Šta znači biti veran?“, dodao je Sari.

On će razgovarati sa upravom kluba o budućnosti na Stamford Bridžu, ali je rekao da misli da je zaslužio da ostane, posle pobede od 4:1 protiv Arsenala u finalu Lige Evropa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar