U trendu

Šarli Edbo objavio Novakove karikature uz ponižavajuće poruke (foto)

Satirični francuski list „Šarli Ebdo“ predstavio je danas četiri karikature sa likom Novaka Đokovića.

Sa naslovom „Ostavite Đokovića na miru, on zaslužuje najbolje“ iznad crteža, pitaju se da li prisustvujemo budućoj diplomatskoj krizi između Srbije i Australije.

„Teniser koji za sebe veruje da je nedodirljiv se našao u Australiji da bi učestvovao na turniru, ali budući da nema kompletne papire oko vakcinacije dočekao je da mu viza bude odbačena i da bude pritvoren čekajući potencijalno izbacivanje iz zemlje“, navode iz „Šarli Ebdoa“.

Na prvoj karikaturu stoji natpis „Đoković kao izuzetak“, sa vakcinom probodenom u reketu, na drugoj je osvrt na diskvalifikaciju uz citat Novakovog lika „Dajmo mu mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje“, kao i sakupljača u bolničkom krevetu priključenom na respirator koji govori: „Trebalo je da se vakcinišem, trebalo je da se vakcinišem“.

Na trećoj slici je poruka „Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje“, dok su na majici i kačketu koje nosi najbolji teniser sveta Brižit Bardo i političar desnice Florijan Filipo, neki od najpoznatijih protivnika vakcinacije u Francuskoj.

Na kraju su ga pozvali u Francusku rečima „Đoko, ovde ćeš naći svoju sreću među našim antivakserima“, uz sliku pogrebnih sanduka sa natpisom „nije vakcinisan“.

I jasnom aluzijom na crvenu podlogu, odnosno šljaku za Rolan Garosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (34)