U trendu

Sasvim neočekivano: Vilander potpuno na Novakovoj strani

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander često je bio jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, a sada tvrdi da mediji sa Zapada u poslednje dve godine nisu bili fer prema najboljem srpskom teniseru.

Mats Vilander tvrdi da je Đoković mnogo više kritikovan nego Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su imali duže periode bez osvojenog grend slema, nego Novak, prenose sportski mediji.

– Najčudnije u celoj priči je što nismo tako pričali o Federeru, koji je „postio“ bez velikog trofeja pet godina ili o Nadalovom misterioznom periodu od nekoliko godina, kada je bio povređen ili nije bio povređen ili možda samo nije igrao dobro – ispalio je Vilander za Sports Ilustrejtid.

On je rekao da je Novakov period „posta“ bio mnogo kraći i sa potpuno jasnim obrazloženjem zašto i kako je do njega došlo.

– Novakov put je daleko normalniji i prirodniji, iako smo svi mislili da su Federer i Nadal superljudi. Na kraju, moramo da pogledamo ko izlazi kao pobednik iz cele situacije. Rodžer i kada nije pobeđivao, govorilo se o njegovoj „gracioznosti“ u porazu, Nadal se „pokrivao“ time što nikada nije pokazivao negativnu emociju kada je gubio. A, Novak? On je veliki igrač, jedan od najvećih koje sam ikada gledao – naglasio je Mats Vilander.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar