U trendu

Savić: Cilj je medalja na Svetskom prvenstvu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, ali da mora da se popravi u pojedinim segmentima.

„Naš cilj je medalja a konkurencija je takva da njome moramo da budemo zadovoljni. Vidite i sami da pored ‘na papiru’ favorizovanih ekipa u konkurenciju ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil. To je već popriličan broj, uz to da na turniru nema Španije“, rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije pobedili su juče Australiju sa 10:9 i direktno se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju. Oni će u utorak u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela osmine finala SAD – Brazil.

Savić je rekao da će posmatrati rad ostalih ekipa i dodao da će Srbija sutra odigrati sparing sa nekom od ekipa koja takođe ne igraju osminu finala, pre svih Hrvatskom i Grčkom.

On je naveo da ne misli da je SAD favorit protiv Brazila.

„Amerika je ispunila cilj na kontinentalnim igrama. Igra rasterećeno a selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno. Sa druge strane Brazil raste, a u Riju će posebno biti težak protivnik“, rekao je Savić i zamolio novinare da ga ne pitaju za polufinale, pošto je „to tako daleko“.

Savić je rekao da njegova ekipa mora da se popravi u pojednim segmentima igre.

„Imali smo dobar ritam sa Crnom Gorom i povratkom u igru sa Australijom. Neki delovi odbrane bili su dobri. Nisam zadovoljan primljenim golovima iz igre, realizacijom igrača više, oscilacijama. To moramo da popravimo“, rekao je on.

Selektor Srbije ocenio je da je prvenstvo u Kazanju kvalitetno.

„Ima dobrih utakmica, mnogo neočekivanih rezultata poput poraza Italije, remija Kine i Brazila, odličnih igara Australijanaca protiv Crne Gore i nas, zatim Brazila protiv Hrvata. Šteta što nema Španije i što Rusija nije konkurentnija. Kvalitet takmičenja je vrlo visok a tako i treba da izgleda Svetsko prvenstvo“, rekao je Savić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je da njegova ekipa mora da podigne formu ako želi da osvoji medalju.

„Potrošili smo se protiv Australije. Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti i bili su blizu iznenadjenja. Moramo da podignemo formu na nivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa od nas. Ali to treba pokazati u bazenu“, rekao je Prlainović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar