U trendu

Savić: Imamo recept za zlato u Riju

Vaterpolo reprezentacija Srbije 6. juna počinje pripreme za završni turnir Svetske lige u Kini, ali i operaciju „zlatna medalja“ na Olimpijskim igrama u Riju, jedinom trofeju koji nedostaje sadašnjoj generaciji.

Izabranici Dejana Savića okupiće se na Košutnjaku i raditi sa selekcijom SAD, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Dejan Udovičić.

Selektor „delfina“ Savić ističe da će završni turnir Svetske lige, koji se igra od 21. do 26. juna u kineskom Huižuu (rivali u grupi SAD, Kina i Brazil), biti prava provera za OI.

„Morali smo pripreme da otkažemo za pet dana. Dosta igrača imamo na završnom turniru Evrolige i oni će kasniti na početak okupljanja. Svetska liga nam je pripremni tirnir za Rio, rezultat je u drugom planu“, rekao je Savić na konferenciji za medije u prostorijama VSS.

Savić je rekao da će pokušati da skine teret ekipi zbog „već viđenog“ prvog mesta u Riju.

„To je stara tema, svesni smo šta Olimpijske igre nose. Znamo kako ćemo da se nosimo sa tim bremenom. Ako neko to zna, onda smo to mi. Reći ću igračima da ne obraćuju previše pažnju na medijska pisanja“, poručio je Savić.

Mladi vaterpolista Nemanja Jakšić poručio da je jedva čeka početak priprema.

„Na meni je da radim celo leto, kao i do sada. Prija mi što sam deo ovakvog tima, čak mi ne smeta ni kada nosim kapice i lopte jer sam najmlađi“, izjavio je Jakšić.

Za prvi deo priprema, od 6. do 12. juna pozvani su G. Pijetlović, Rističević, Dobožanov, V. Rašović, S. Rašović, Ćuk, Mandić, Drašović, Ranđelović, Ubović, Vico, Nikić, Asanović, Rogač, Subotić, Gogov i Jakšić, dok će se pre konačnog spiska priključiti Filipović, Prlainović, D. Pijetlović, Gocić, Aleksić, S. Mitrović i B. Mitrović.

Srpski vaterpolisti posle Svetske lige odlaze na pripreme u slovenački Kranj (2. – 10. jul), potom ih očekuje jak turnir u Boru (13.-17. jul), prijateljska utakmica sa Mađarskom u Smederevu (21. jula), a pre polaska u Rio radiće u Rimu sa selekcijom Italije (24. – 27. jul).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.