U trendu

Savić: Zvezda da opravda 13 bodova prednosti; Nikolić: Verujem u Partizan

BEOGRAD 3. marta (Tanjug) – Očekujem da Zvezda u derbiju odigra ozbiljno, odgovorno i da na terenu pokaže da je razlika od 13 bodova zaslužena, rekao je legendarni fudbaler crveno-belih Dušan Savić uoči 169. večitog derbija Partizana.

Savić je, zajedno sa nekadašnjim trenerom Partizana Markom Nikolićem, gostovao na televiziji K1 i složili su se da je derbi specifična utakmica.

„Derbi je uvek specifična utakmica u kojoj jedino igrom i rezultatom pokazujete na terenu tog dana i trenutka da li ste bolji. Prvenstvo je dugo, imate vremena da popravite greške, ali derbi je samo dva ili tri puta godišnje“, izjavio je Savić.

Za svakog trenera u bilo kom klubu na svetu najteže je kada preuzme ekipu u sred prvenstva“, rekao je Savić na činjenicu da će na klupi crno-belih debitovati Igor Duljaj, koji je pre tri dana nasledio Gordana Petrića.

Nikolić, koji je sa crno-belima osvojio poslednju titulu i duplu krunu 2017. godine, rekao je da su očekivanja pred derbi uvek navijačka i da njima upravljaju emocije.

„Pratim sve što se događa vezano za Partizan i moja su očekivanja da Partizan pobedi, iako to mnogima izgleda možda neobjektivno, ali to su oni koji ne poznaju dovoljno fudbal i istoriju derbija“, objasnio je Nikolić.

On je dodao derbi često, osim taktike, odluči i neki motivacioni momenat i inspiracija pojedinaca.

„Od Zvezde očekujem ono što igra čitave sezone. A da li je Duljaj mogao nešto da promeni nisam baš siguran i očekujem da Partizan izađe u formaciji kao što je i do sad“, zaključio je Nikolić.

Derbi 24. kola Superlige igra se od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.