U trendu

SD Crvena zvezda i Gradska opština Savski venac potpisali sporazum o saradnji

BEOGRAD – Predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Zvezdan Terzić i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović potpisali su danas ugovor o saradnji, saopštili su „crveno-beli“.

Ugovor je potpisan u prostorijama SD Crvena zvezda.

„Želim da istaknem zadovoljstvo što danas potpisujemo sporazum o saradnji sa opštinom Savski venac i predsednikom Milošem Vidovićem. Sporazum će se odnositi na saradnju između SD Crvena zvezda, kao najvećeg kluba, brenda i sportskog društva na teritoriji mnogo široj nego što je Savski venac, ali to je naša matična lokalna samouprava i želimo odavde da gradimo temelje za buduće neke generacije, omladine, dečaka i devojčica koji odrastaju u našoj opštini“, rekao je Terzić, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

On je istakao da je Crvena zvezda osmislila programe, koje se tiču edukacije i pravih životnih usmerenja koje ovaj klub promoviše već decenijama.

„Odnosiće se na mnoge edukativne programe od strane Crvene zvezde, želimo da dečaci i devojčice iz naše opštine dolaze besplatno na utakmice svih klubova Sportskog društva, naravno sa roditeljima. Želimo da naša opština bude u sportskom i edukativnom smislu što efikasnija i Crvena zvezda sa svim svojim resursima će stati iza svih projekata koje osmisli Gradska opština Savski venac. Mi smo i do sad imali odličnu saradnju, ali ćemo je sada pretočiti u jedan zvaničan dokument“, istakao je Terzić.

Vidović se zahvalio kompletnom SD Crvena zvezda, kao i Zvezdanu Terziću.

„Pozitivno ste odgovorili na našu inicijativu, stavili ste nam na raspolaganje sve sportske kapacitete koji će biti namenjeni našim najmlađima na teritoriji Savskog venca. Sporazum se odnosi na sve osnovne škole na Savskom vencu, odnosno svi osnovci će moći besplatno da posećuju utakmice svih sportskih timova SD Crvena zvezda. Takođe, uključićemo ih u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i vremenskom roku“, naveo je Vidović.

On je naveo da Opština Savski venac u proteklih nekoliko godina veliki broj novčanih sredstava izdvaja za sport.

„Imamo mnogo besplatnih škola fudbala, košarke, plivanja i streljaštva, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu. Ono što je važno napomenuti za nas kao lokalnu samopuravu jeste poziv da se što više mladih uključi u školski sport i zdrav život. U sklopu toga smo znatno poboljšali infrastrukturu. Obnovili smo igrališta, a potom i izgradili nove terene. Nastavićemo u tom pravcu. Još jednom hvala SD Crvena zvezda i nadam se uspešnoj saradnji u budućnosti“, poručio je Vidović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.