U trendu

Sedam osoba optuženo za smrt Maradone, preti im po 25 godina zatvora

Tužilaštvo u argentinskom gradu San Isidru podiglo je optužnicu protiv čak sedam osoba koje se terete za smrt Dijega Armanda Maradone, javlja ESPN.

Neurohirurg koji je operisao fudbalsku ikonu, psihijatar, psiholog, još jedan lekar i tri medicinske sestre optuženi su da su izvršili „jednostavno ubistvo uz mogući predumišljaj“, a prete im zatvorske kazne od osam do 25 godina i do okončanja sudskog postupka zabranjeno im je da napuštaju Argentinu.

Prema pisanjima argentinskih medija, istraga je navodno pokazala da je Maradona „umro u mukama“ i da se njegovo stanje naglo pogoršalo pred smrt. Pored toga, navodi se i da je rad zdravstvenih radnika u ovom slučaju bio „neadekvatan, pun manjkavosti i nepromišljen.“

Suđenje počinje 31. maja.

Maradona je preminuo prošlog novembra u 60. godini od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog lekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu negu.

Maradona se dugi niz godina borio sa zavisnošću od alkohola i droga, a u novembru je operisao mozak. U martu se sastao lekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primereno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)