U trendu

Selektor Argentine: Potrebno je malo zdravog razuma

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Meksika na Svetskom prvenstvu i da oseća olakšanje, ali da je potrebno „malo zdravog razuma“ pošto će sunce ponovo izaći, pobedila ekipa ili ne.

„Dobio sam poruku od brata, rekao mi je da plače i mislim da nam je potrebno malo zdravog razuma. Mislim da ne treba da igramo više od jedne utakmice. Moramo da učinimo da igrači osete da je to fudbalska utakmica, inače će biti teško. Osećamo olakšanje, ali teško je naterati ljude da shvate da će sunce sutra ponovo izaći, pobedili mi ili ne“, rekao je Skaloni na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Argentine pobedili su Meksiko sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Argentina je porazom od Saudijske Arabije 1:2 počela Mundijal i morala je večeras da pobedi kako bi ostala u igri za plasman u osminu finala.

Golove na stadionu Lusail postigli su Mesi u 64. i Enco Fernandes u 87. minutu.

„Znali smo da će biti teška utakmica. Prvo poluvreme nije bilo dobro, ali napravili smo neke izmene i posle toga smo igrali bolje, pronalazili smo igrače u sredini i dobijali duele. A onda, znate šta se dogodilo. Broj 10 (Mesi) je postigao gol, što on i radi“, naveo je Skaloni.

„To da je Mesi najbolji igrač na svetu je poruka koju svako godinama sluša. Mesi mora da uživa na Svetskom prvenstvu, navijači moraju da uživaju gledajući ga kako igra“, dodao je selektor.

U poslednjem kolu 30. novembra Argentina će igrati protiv Poljske, a Meksiko protiv Saudijske Arabije.

„Imamo još jednu utakmicu u grupi. Ostajemo skromni i moramo da nastavimo da radimo. Dirljivo je gledati ove momke kako igraju. Igrali su vrlo težak meč protiv jakog protivnika, uz ogromnu odgovornost na svojim ledjima. Veoma sam ponosan na sve svoje igrače“, naveo je Skaloni.

„Ovo je kao osvajanje Kupa Amerike, radost traje samo nekoliko trenutaka. Biće teško protiv Poljske. Sve ekipe menjaju stil igre kada igraju protiv nas zato što su tu Mesi ali i mnogi drugi sjajni igrači“, naveo je Skaloni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar