U trendu

Senzacionalna najava: Olimpijske igre ponovo u Sarajevu?

Tri grada izrazila su želju da organizuju Zimske olimpijske igre 2030. godine, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), prenosi AFP.

Oktavijan Morariju (Octavian Morariu), šef Evaluacijske komisije MOK-a, potvrdio je da su Solt Lejk Siti (Sjedinjene Američke Države), Saporo (Japan) i Barselona (Španija) zvanično objavili interes za domaćina Igara.

Dva od tri potencijalna organizatora već su ugostili ZOI, Solt Lejk 2002. i Saporo 1972. godine. Barcelona je bila domaćin Letnih igara 1992, a ZOI bi ovaj put organizovala u saradnji sa Andorom, gde bi se održala takmičenja u skijanju.

Ono što je nama posebno zanimljivo, a što je objavila agencija AFP, pozivajući se na svoje izvore, jeste informacija da bi takmičenja u skijaškim skokovima, u slučaju da organizaciju ZOI dobije Barcelona, bila organizovana u Sarajevu!

Time bi se najveća svetsko sportsko takmičenje vratilo u glavni grad Bosne i Hercegovine, koji je još 1984. bio organizator do tada najuspešnijih Zimskih igara, prenose mediji u regionu.

Prema nedavno uvedenim pravilima MOK-a, gradovi domaćini imaju veću fleksibilnost u organizaciji Igara i imaju podršku u tome da koriste postojeću infrastrukturu, kako bi smanjili troškove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.