U trendu

Sergej Bubka obišao atletski stadion u Ćupriji

Potpredsednik Međunarodne atletske federacije i legendarni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka, obišao je danas, u pratnji predstavnika Atletskog saveza Srbije i opštine Ćuprija, atletski stadion čija će izgradnja biti gotova do kraja ove godine.

Bubka je ocenio da će ,,ovaj stadion biti fantastičan i da je njegova izgradnja veoma važna za razvoj atletike u Srbiji“.

Atletski stadion će uz atletsku dvoranu, čija izgradnja počinje sledeće godine, zajedno činiti Atletski centar Srbije.

Srbija je dobila organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine tako da će učesnici ovde moći da se spremaju za prvenstvo, rekao je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

,,Ova atletska staza je prvi deo projekta, a nadam se da ćemo sledeće godine da vidimo i novu atletsku dvoranu koja će nam koristiti za Svetsko prvenstvo. Verujem da će mnogi sportisti iz celog sveta ovde imati svoju bazu za pripreme a kada dođe vreme za takmičenje da dođu u Beograd“, rekao je Branković.

Na stadionu su završeni radovi na postavljanju najsavremenije tartan podloge a i staze su obeležene. Ovo je prva faza izgradnje Atletskog centra čija ukupna vrednost iznosi oko 500 miliona dinara. Finansiraju ga Vlada Srbije, Atletski savez Srbije i opština Ćuprija.

,,Ovo će biti jedna velika baza koju će koristiti takmičari na svetskom prvenstvu, ali i svi oni koji žele da treniraju i da se rekreiraju u Ćupriji“, rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Proslavljeni srpski atletičar  Dragan Zdravković je izrazio zadovoljstvo što su Ćupriju posetili legendarni svetski atletičari kao što su Sergej Bubka i Robert Emian.

,,Znamo koliko atletika znači Ćupriji, a ovaj stadion i dvorana sledeće godine biće prava stvar za srpsku atletiku“, ocenio je Zdravković.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar