U trendu

Sferopulos: Poštujemo FMP, imaju veliku motivaciju

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da njegova posle osvajanja ABA lige mora da se okrene takmičenju u Košarkaškoj ligi Srbije i da izuzetno poštuje FMP, sa kojim crveno-beli igraju u polufinalu plej-ofa.

“Igramo prvu utakmicu polufinala Srpske lige. Prva stvar koju moramo da uradimo je da okrenemo novi list i stranicu naše knjige. Izuzetno poštujemo ekipu FMP-a, znamo da imaju ekstra motivaciju. Zato moramo da budemo vrlo koncentrisani, da se držimo našeg plana i igramo našu igru“, rekao je Sferopulos za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde počinju odbranu titule u domaćem prvenstvu petak od 20 časova, prvom polufinalnom utakmicom plej-ofa protiv FMP-a, kao domaćini u Hali „Aleksandar Nikolić“.

Košarkaš Zvezde Dejan Davidovac rekao je da njegova ekipa mora da nametne svoj stil igre.

„Znamo kako igra ekipa FMP-a. Namučili su nas u Kupu Radivoja Koraća, tada smo utakmicu rešili u našu korist u poslednjim minutima. Moramo da odigramo maksimalno koncentrisano i fokusirano i nametnemo naš ritam igre. Naši navijači su sjajni iz utakmice u utakmicu i ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku sa tribina“, naveo je on.

Ulaz na utakmicu je besplatan.

Sferopulos je odredio ekipu za takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, a na spisku su Stefan Lazarević, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Jago Dos Santos, Nikola Topić, Hauard Tompkins, Relja Radovanović, Andrej Kostić i Stefan Marjanović.

Serija se igra na dve pobede.

U drugom polufinalu igraju Partizan i Mega.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.