U trendu

Šifrin u Kranjskoj Gori izjednačila rekord Von

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je današnjeg veleslaloma, koji je u okviru Svetskog kupa održan u Kranjskoj Gori.

Šifrin je slavila s rezultatom 1:52,53 minuta i tako stigla do svoje 82. pobede u Svetskom kupu, čime je izjednačila rekord sunarodnice Lindzi Von u ženskoj konkurenciji.

Nakon osme pobede u sezoni, Amerikanka je vrlo blizu i da obori ukupan rekord koji sa 86 pobeda drži švedski skijaš Ingemar Stenmark.

Šifrin je posle prve vožnje imala 0,24 sekunde prednosti ispred Italijanke Federike Brinjone i 0,39 u odnosu na Kanadjanku Valeri Grenije koja je dan ranije slavila na istoj stazi.

Šifrin je potvrdila pobedu sjajnom drugom vožnjom i iza sebe je ostavila Brinjone koja je bila sporija za 0,77 sekundi. Na treći stepenik pobedničkog postolja popela se švajcarska skijašica Lara Gut Behrami koja je za pobednicom zaostala 0,97 sekundi.

Grenije je, posle loše druge vožnje, trku završila kao šesta, a ispred nje su bile Slovakinja Petra Vlhova i Italijanka Marta Basino.

U poretku veleslaloma vodeća je Basino sa 425 bodova, odnosno ima 25 više od Šifrin, dok je Gut Behrami treća sa 357 bodova.

Šifrin je ubedljivo prva u ukupnom poretku Svetskog kupa sa 1.115 bodova, druga je Vlhova sa 696, dok je na trećoj poziciji Vendi Holdener iz Švajcarske sa 519 osvojenih bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.