U trendu

SIM: Gagić, Marković, Arsović delili medalje najboljima

BEOGRAD – Državno finale Sportskih igara mladih Srbije (SIM) ulazi u završnu fazu, već su dobijeni prvi pobednici u pet sportova, a podeljene su i diplome na Adi Ciganliji.

Na Adi, gde je učestvovao veliki broj mališana, medalje najboljima u stonom tenisu, tenisu, basketu 3×3, rukometu i šahu delili su košarkaš Partizana Đorđe Gagić, fudbaleri Partizana Armin Đerlek i Svetozar Marković, kao i srpski reprezentativci u streljaštvu Andrea Arsović i Dimitrije Grgić.

Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović pozdravila je sve učesnike i putnicima u Split poželela nezaboravno iskustvo i puno novih poznanstava.

Mladi fudbaler Svetozar Marković istakao je da su SIM sjajna stvar za decu.

„U naše vreme nije bilo ovoga. Deca imaju šansu da se slobodno prijave i besplatno igraju u sportu koji vole. I onda kada pobede, još i da imaju obezbeđen put na more i takmiče se sa vršnjacima iz inostranstva“, rekao je Marković, na čije reči se nadovezao klupski saigrač Armin Đerlek.

„Sport je nešto najlepše. Baš sam zadovoljan kako je ovo organizovano, svaka čast ljudima iz SIM i državi koja podržava projekat. Deca se trebaju baviti sportom, nema ništa lepše od toga. A još kada znaju da ako pobede idu na more, onda je to još jedan dodatni podstrek“, poručio je Đerlek.

Sutra je na programu druga grupa sportova, a pre početka takmičenja od devet sati na Adi Ciganliji je planirano svečano otvaranje za mlade sportiste.

Dan kasnije su zakazani finalni dueli za veliko regionalno finale SIM u Splitu od 20. do 26. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.