U trendu

SIM karavan radosti i prijateljstva u Srbiji kreće 11. marta iz Čačka

BEOGRAD – Prva stanica Karavana radosti i prijateljstva devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije biće Čačak, gde će se u petak 11. marta održati takmičenja dece od predškolskog uzrasta do 15 godina.

Čačani obeležavaju i mali jubilej, s obzirom na to da će se sutra Igre po peti put održati u tom gradu.

Kao prethodnicu spektaklu u gradu kraj Morave, a inspirisani edukativno-sportskom kampanjom “Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu” koja se ove godine prvi put realizuje u okviru Igara, Simovci iz Čačka posadili su pet novih sadnica kuglaste katlape.

Čast da pokažu da sport, mladost i zdrava životna sredina idu zajedno, imali su SIM-ovci iz Čačka, učesnci Međunarodnih završnica, ali i predškolci koji jedva čekaju da postanu deo SIM tima.

U Srbiji je ove godine u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih startovala ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – Čuvajmo prirodu“.

Radionice, kao i „zeleni poligon“ su deo kampanje „Svet bez otpada“, koju na globalnom nivou sprovodi kompanija Coca Cola, dugogodišnji prijatelj Sportskih igara mladih.

Planirano je da se ove ekološke radionice održe u 30 gradova širom Srbije.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kažu da su ponosni na SIM-ovce koji već kroz različite sekcije u školama skupljaju reciklažni otpad, ali i na maštovit način koriste upotrebljenu ambalažu i prave različite korisne predmete.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a uz podršku partnera Dunav osiguranja, kompanije Coca Cola, Poštanske štedionice, NIS-a, EPS-a, UEFA fondacije, FIDE…

Za decu su svi programi besplatni, a takmičanja se održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.