U trendu

Simonović: Mnogo mi znači trofej

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je fenomenalan osećaj osvojiti šampionski trofej i da je to jedan od razloga što se vratio u klub sa Malog Kalemegdana.

Srpski reprezentativac titulu prvaka Srbije osvojio je posle trećeg finala sa Crvenom zvezdom i pobede nad Partizanom sa 3:1 u seriji plej-ofa Superlige.

„Hvala ljudima u klubu i stručnom štabu. Fenomenalan je osećaj što smo ovo uradili i što smo imali ovakvu sezonu. Zaista smo napravili veliki posao”, rekao je Simonović Tanjugu.

Krilni košarkaš naglasio je da mu veoma znači domaća titula iz prostog razloga što u prvom mandatu nije stigao do iste.

„Lično mi mnogo znači ova titula, mnogo sam je želeo. To je jedan od razloga žasto sam se i vratio u klub. Zvezda je moja druga kuća. Mnogo volim da igram ovde i samo sam imao veliku volju da osvojam pehare“, rekao je 30-godišnji košarkaš i istakao da je finalna serija bila jako kvalitetna i neizvesna.

„Bilo je jako teško, Partizan je igrao odlično. Oni su odlična ekipa, imaju karakter i sportski inat. Čestitam im na borbi, kao i svim učesnicima finalne serije, našim navijačima i Partizanovim. Stvarno je bilo uživanje igrati, dali smo primer kako se igra košarka u Srbiji i kako se navija“.

Slede obaveze sa nacionalnim timom, a Simonović ističe da mu trofej donosi još veće samopuzdanje pred kvalifikacioni turniru u Beogradu za plasman na Olimpijske igre u Riju.

„Za reprezentaciju uvek dajem celog sebe. Sledi nam odmor par dana i onda krećemo sa pripremama maksimalno motivisani. Imamo motiv više jer se kvalifikacije igraju na našem terenu. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo dobar turnir i kvalifikujemo se na Olimpijske igre”, zaključio je Simonović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.