Siner srećan zbog prvog plasmana u finale grend slem turnira

Italijanski teniser Janik Siner rekao je da je srećan zbog prvog plasmana u grend slem finale, nakon što je u današnjem polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pobedio branioca titule Novaka Đokovića.

Siner je pobedio Đokovića posle tri sata i 22 minuta 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 i ostvario treću pobedu u poslednja četiri meča protiv srpskog tenisera.

„Bilo je vrlo, vrlo teško. Imao sam osećaj da se ne oseća dobro na terenu i nastavio sam da se trudim. Pokušao sam da se spremim za četvrti set, koji sam počeo zaista, zaista dobro. Lepo je kada imate ovakvog igrača od koga možete mnogo da naučite. Mnogo sam naučio iz poraza (od Đokovića) na Vimbldonu i sve je to deo procesa“, rekao je Siner.

Đoković je prekinuo niz od 33 pobede na Australijan openu, na kome je poslednji put izgubio 2018. godine od Čung Hjona iz Južne Koreje.

„Ne znam šta da kažem. Samopouzdanje koje imam od završnice prošle sezone doprinelo je uverenju da mogu da igram protiv najboljih igrača na svetu i zaista sam srećan što igram u svom prvom finalu“, naveo je 22-godišnji Siner.

On je sa 22 godine najmlađi finalista Australijan opena. Đoković je 2008. godine osvojio prvi trofej u Melburnu.

Siner će u nedelju u finalu igrati protiv boljeg iz duela trećeg tenisera sveta Danila Medvedeva iz Rusije i Nemca Aleksandra Zvereva, šestog na ATP listi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.