U trendu

Sirijska plivačica – Srbiji hvala za gostoprimstvo! Novak je veliki čovek!

Sirijska plivačica Jusra Mardini koja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupa za tim izbeglica izjavila je da bi volela da poseti Beograd, prenose sportski mediji u Srbiji.

Mardini (18) je pobegla iz Sirije u kojoj se vodi žestoki građanski rat.  Ona je iz šatora na srpsko-mađarskoj granici dospela  do Nemačke, a potom i na OI u olimpijskim timu izbeglica. Jusra se podsetila na boravak u Srbiji.

– Morate da prenesete moje najiskrenije pozdrave vašem narodu, koji mi je pomogao da preživim izuzetno teške trenutke u izbegličkom kampu na srpsko-mađarskoj granici. To vam nikad neću zaboraviti.

Dalje me Jusra navela da je prolazeći kroz Srbiju shvatila koliko su Srbi human i gostoljubiv narod, te da će se morati odužiti za gostoprimstvo zahvaljujući kome je sa sestrom ostala u životu.

Volela bi da poseti Beograd i da se zahvali za vodu i hranu naglašavajući koliko je to za njih značilo. Za Novaka kaže da je i u Riju pokazao koliko je veliki čovek i sportista, raspitujući se za sve u timu Izbeglica.

Mi njoj vodu, ona nama srce!!!

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.