U trendu

Siti preokretom do pobede u Parizu

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u Parizu ekipu Pari Sen Žermena sa 2:1, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

PSŽ je poveo u 15. minutu golom Markinjosa, izjednačio je Kevin de Brujne u 64, a pobedu Sitiju doneo je Rijad Marez u 71. minutu.

PSŽ je bio bolji u prvom poluvremenu, a zapretio je već u drugom minutu preko Nejmara, ali je golman Sitija bio na pravom mestu.

Francuski tim je poveo u 15. minutu golom Markinjosa. Posle kornera koji je izveo Anhel di Marija, kapiten PSŽ-a je bio najbolji u skoku i glavom je poslao loptu u mrežu.

Siti je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 42. minutu kada je Fil Foden šutirao sa desetak metara, ali direktno u Kejlora Navasa.

Engleski tim je izjednačio u 64. minutu pogotkom De Brujnea. Belgijanac je centrirao na drugu stativu, loptu niko nije dodirnuo što je prevarilo Navasa i ona je na kraju završila iza njegovih ledja.

Siti je u tim momentima preuzeo kontrolu na terenu i samo sedam minuta kasnije stigao je do potpunog preokreta. Marez je izveo slobodan udarac sa više od 20 metara, lopta je prošla kroz živi zid i završila u mreži.

Stvari su se dodatno zakomplikovale za PSŽ kada je Idrisa Gej u 77. minutu zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Ilkajom Gundoganom.

Do kraja meča je bilo uzbudjenja, prekida i oštrih startova, ali se rezultat nije menjao pa Siti na revanš koji je na programu 4. maja nosi veliku prednost.

U drugom polufinalu sastaju se Real Madrid i Čelsi, a prvi meč tog duela završen je nerešeno 1:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.