U trendu

Siti zvanično istupa iz Superlige, Čeferin pozdravio odluku

MANČESTER – Engleski premijeraš Mančester Siti večeras je zvanično saopštio da je doneo odluku o istupanju iz evropske Superilge.

Kako se navodi u saopštenju, klub je zvanično pokrenuo proceduru povlačenja iz grupe koja radi na razvoju i osnivanju Superlige, čije je formiranje iniciralo 12 najbogatijih evropskih klubova.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin pozdravio je takvu odluku Sitija.

„Oduševljen sam što mogu da poželim povratak Sitiju u evropsku fudbalsku porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju i da imaju sluha za mnoge stvari, a pre svega za svoje navijače. Kao što sam rekao, potrebna je hrabrost da se prizna greška, ali nikada nisam sumnjao da oni imaju sposobnost i zdrav razum da donesu takvu odluku“, rekao je Čeferin, prenosi Skaj sports.

Formiranje Superlige iniciralo je 12 najbogatijih klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.

Oni su dogovorili formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa, a ideja je naišla na osudu fudbalskog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.