U trendu

Sivić: Muslin izašao u susret, jači sa Milinković-Savićem

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je danas da je će mu kolega iz A tima Slavoljub Muslin izaći u susret i prebaciti fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića i još neke igrače za odlučujuće utakmice sa Italijom i Republikom Irskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Bićemo jači sa Milinković-Savićem, ali i još nekim momcima koji su se nalazili na spisku A tima i predstavljaju veliku buducnost našeg fudbala. Uglavnom, uveren sam da ćemo imati tim sposoban da ostvari naše ambicije, u ovom slučaju to su četiri boda iz dva meča. Onda bi u oktobarskim mečevima u Irskoj, odnosno Slovenijom u Srbiji, definitivno tražili kartu za završnicu kontinentalnog šampionata“, rekao je Sivić za sajt FŠ.

On je dodao da ima dosta problema sa timom jer pojedini fudbaleri još uvek nisu pronašli klub i nisu rešili svoj status.

„Bez kluba su praktično napadači Đurđević, Ožegović i Čavrić, a nedefinisan status imaju defanzivci Jovanović i Filipović. Oni su ili bez kluba ili na klupi za rezervne igrace ili u B timu“, rekao je Sivić.

Prema njegovim rečima probleme oko igračkog kadra rešavaće u hodu i uz pomoć selektora A reprezentacije Muslina.

„Moram da istaknem veliku podršku selektora A tima Slavoljuba Muslina, koji je upoznat sa situacijom i spreman je da pomogne u meri u kojoj je to realno“, rekao je Sivić, koji trenutno boravi u San Benedetu gde će večeras gledati prijateljski duel Italije i Albanije.

Mlada reprezentacija Srbije gostovaće 2. septembra u Vićenci protiv Italije, dok četiri dana kasnije igra sa Republikom Irskom u Novom Sadu.

Srbija se nalazi na trećem mestu druge kvalifikacione grupe sa 13 bodova, dva manje manje od Slovenije i šest od Italije, ali i utakmicom manje u odnosu na te dve selekcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.