U trendu

Sjajna utakmica na Etihadu – sedam golova i pobeda Sitija protiv Reala

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Real Madrida sa 4:3, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Golove za Siti postigli su Kevin de Brujne u drugom, Gabrijel Žezus u 11, Fil Foden u 53. i Bernardo Silva u 74. minutu, dok su mrežu „gradjana“ pogadjali Karim Benzema u 33. i 82. minutu sa penala i Vinisijus Žunior u 55. minutu.

U sjajnoj utakmici na Etihadu, Siti je tri puta imao dva gola prednosti, ali se Real tri puta vraćao što garantuje uzbudjenja i u revanšu koji je na programu sledeće srede. 

Utakmica je počela sjajno po Siti pošto je poveo posle samo 93 sekunde golom De Brujnea. Rijad Marez je ušao sa desne strane u sredinu i ubacio loptu pred gol Reala što je dobro ispratio Belgijanac, bacio se i glavom sa peterca pogodio za 1:0.

Već u 11. minutu Siti je duplirao prednost. Strelac prvog gola sada je bio asistent, a mrežu Reala pogodio je Žezus. Sve je počelo od Fodena koji je proigrao De Brujnea, a on je poslao loptu na peterac gde je Žezus iz okreta savladao Kurtou.

Ekipa Pepa Gvardiole je nakon toga mogla možda i da reši pitanje pobednika u ovom dvomeču, ali dobre šanse nisu iskoristili Marez i Foden.

Real je kaznio te promašaje pa se golom Benzeme u 33. minutu vratio u meč. Centrirao je Ferlan Mendi, a Benzema je „uhvatio“ poluvolej i poslao je u mrežu domaćeg tima.

Bio je to 13 gol Benzeme u Ligi šampiona ove sezone, a ukupno 40 u svim takmičenjima. Francuz je postao prvi igrač sa najmanje 40 pogodaka u jednoj sezoni za Real otkako je taj klub napustio Kristijano Ronaldo 2018. godine.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za Siti. Marez je pobegao odbrani Reala, gadjao je dalji ugao ali je pogodio samo stativu. Lopta je potom stigla do Fodena, a gol Reala spasio je Dani Karvahal.

Ipak, u 53. minutu Siti je ponovo stigao do dva gola prednosti. Velike zasluge za taj gol idu Fernandinju koji je lepo centrirao, a Foden je sa nekoliko metara glavom pogodio za 3:1. 

Slavlje igrača i navijača Sitija trajalo je samo dva minuta pošto je Vinisijus sjurio od centra do kaznenog prostora i matirao Edersona.

Igrao se 74. minut kada su svi igrači Reala zastali i čekali da sudija Ištvan Kovač dosudi faul na ivici kaznenog prostora, ali ne i Silva koji je uzeo loptu i sjajno pogodio za 4:2.

Uzbudjenjima na Etihadu ni tu nije bio kraj, pošto je Real u 82. minutu i treći put uspeo da se vrati u utakmicu.

Emerik Laport je igrao rukom u šesnaestercu, sudija je odmah pokazao na penal, a Benzema je „panjenkom“ sa bele tačke stavio tačku na sjajnu utakmicu. Benzema je ovim golom izbio na čelo liste strelaca u Ligi šampiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.